Med bobil fra Decatur i Indiana til Los Angeles

I år skulle drømmen oppfylles,med bobil på tvers av USA. Noe som vi har snakket om i mange år.
Ferden startet som for de fleste med en laaang flytur som var først fra Gardermoen til London og Heatrow flyplass, derfra en 8 timers tur til Chicago og til slutt en kort etappe til Fort Wayne.
Etter ankomst Fort Wayne ,måtte vi finne transport til hotellet. Her fant vi en trivelig "røsslig" kar i en Cadilac suv.som fraktet oss til hotellet og møtte opp neste morgen for å kjøre oss til Fleetwood fabrikken i Decatur hvor vi skulle hente bobilen som skulle være vårt hjem de neste to ukene.

Ved ankomst ble vi tatt i mot av et meget hyggelig personell som viste oss alt som var av betydning for å bruke doningen, som var 31" eller 9,7m og utstyrt med en V10 triton bensinmotor, men med bensinpriser på under 6 kr.pr.liter så geride vi oss med et snittforbruk på ca.18 kr.
Første etappe gikk til Indianapolis, og det var nok etter en lang reise. Her tok vi inn  på en KOA camping, en kjede som har plasser over hele USA. Her ble det liten anker dram og en øl i sommervarmen.


Neste morgen bar det avsted i retning Nashville, hvor vi tok inn på Koa Nashville, her møtte vi to andre venner som var i samme ærend som oss, Det ble en hyggelig kveld med masse god mat og drikke. Neste morgen hadde vi som mål å se country music hall of fame.Og reist inn til byen med shuttelbuss som gikk fra campingen. Den velkjente Grand Old Opry lå også i samme gaten som campingen, vi fikk desverre ikke med oss en konsert her.
  Vi var også innom baren "Coyote Ugly" fra filmen med samme navn, for å se barjentene danse på bardisken og servere øl ved å sende ølflaske over den 45 meter lange bardisken, og selvfølgelig lunch på Hard Rock cafe, som er en av mine favoritter..

Neste dag skulle vi videre og med Memphis som neste mål dro vi fra Nashville i 10 tiden om formiddagen. Været ble stadig bedre og ved ankomst Graceland RV park ved 15.tiden så var det sol og sommer igjen. Vi tok likegodt turen inn på eiendommen til Elvis samme ettermiddag.Her fikk vi se noe av glitteret og glamoren som "the king" omga seg med.


En liten samling gull og platinaplater. 

Mens vi var i Memphis kom våre reisekompanjonger for resten av turen og slo seg sammen med oss,
Disse var Berit og Ronald Wighus og Anne lise og Charlo Wighus.

Her har vi ankommet Oklahoma City East KOA.
Neste morgen gikk turen til Amarillo, vi kjørte stort sett på Interstate 40, men hadde noen deler på den gamle Route 66.
Her kjører vi paralelt med route 66 og nådde igjen denne gjengen fra Tsjekkia som var på Harley Davidson tur fra Chicago til LA. disse møtte vi også om kvelden når vi var på Big Texan for å spise biff.
Her ble vi hentet på campingen og kjørt tilbake etter måltidet i limosin.


Her kan de modigste prøve seg på husets biff som er på hele 2,2 kg. +poteter og salat for 72 dollar, den som greier dette på en time slipper å betale for maten.

På prærien er både indianere,cowboyer og hester hjertelig velkomne.
Når vi først var på disse kanter så måtte vi naturligvis legge turen oppom Santa Fe, for å se om Morgan Kane var hjemme.Og på turen opp hit møtte vi disse som fraktet dumperkasser, ekvipasjen tok hele veien og vi ble sendt utenfor vei skulderen av politiet for å vente til disse hadde passert.


Etter en runde i Santa Fe satte vi kursen til Albuequerque hvor vi stoppet for kvelden.

Herfra gikk så turen til til Flaggstaff for en dobbelovernatting med guidet tur til Grand Canyon.
Her fikk vi servert lunch på porslenstalerkner ute i det fri.


Ronald og Berit poserer for fotografen.
Fra Flaggstaff gikk ferden i retning Las Vegas,men på veien måtte vi stoppe ved Hoover dammen, den liger som et kjempemonument i enden av Lake Mead som har sitt utspring fra Colorado river som bukter seg gjennom Grand Canyons 500 km. Grand Canyon har ca 2000 side daler og er et enormt skue.Nå nærmet vi oss Las Vegas med stormskritt, nede på den stor ørkenflata åpenbarte det seg en diger by,vi  fulgte ringveien rundt og kom inn på Cirkus Cirkus som har både hoteller,kjøpesenter, spillehaller,Casinoer og RV parkering og ligger på "The Strip" hovedgata som går tvers gjennom byen.

Her fikk vi virkelig kjenne varmen som lå på 40gr. i skyggen så det var godt å kjøle seg ned i bassenget på plassen.
Vi dro i samlet flokk opp the strip om ettermiddagen og når mørket senket seg så fikk vi virkelig se lys og vannshow som bare amerikanerne kan.Jeg måtte teste ut Black Jack bordet men det gikk som det pleier,vinne litt for så å tape det igjen.

Nå nærmet turen seg slutten og vi la i vei på de siste 500km til Los Angeles, her tenkte vi å finne en RV park så nære bestemmelses stedet som mulig, men etter å ha kjørt til 3 steder som ikke var der dro vi ut av selve byen igjen(bare 8 mil) og LA er svær, her bor det 17 millioner i LA county, og 5 mill i selve byen, så for en liten normann var dette noe nytt.
Vi rigget oss til på campingen og bestilte guidet tur til dagen etter, noe som viste seg å være fornuftig. her fikk vi all den info vi trengte og vi var innom alle kjente steder.
 


.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

England, Scotland og Wales, noe helt nytt for oss

Vintertur til Spania 2014

Et lite tilbakeblikk på sensommer/høsttur 2015